Pitabroodjes pizza

Ik gebruik restjes altijd op. Zo leer je creatief omspringen met voedsel. Ik had nog 2 pitabroodjes en wat tomatensaus over én zin in pizza. Et voila, de pitabroodjes pizza!

IMG_1657

Ingrediënten

2 pitabroodjes, overlangs doorgesneden
Restje tomatensaus
2 bladeren boerenkool
1 groot blad warmoes (snijbiet)
1 sjalot in schijfjes
1 teen look, gekneusd en in stukjes
Handvol raketsla
Edelgistvlokken
Pizzakruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, salie)
Chilivlokken (optioneel)
1 EL olijfolie
Peper en zout naar smaak
Garnering (optioneel): Oost-Indische kers

Bereiding

IMG_1656

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een EL olijfolie in een wok. Snij de warmoes en de boerenkool in stukjes en wok samen met de look.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg de 4 helftjes van de pitabroodjes op de plaat. Besmeer met de tomatensaus. Leg hierop de schijfjes sjalot. Voeg nu de gewokte groenten toe. Strooi de kruiden en de chilivlokken over de minipizza’s. Smaak af met peper en zout. Zet de plaat 7-10 min in de oven.

Haal de pizza’s eruit. Bestrooi met raketsla, bloemen van de Oost-Indische kers en edelgist. Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s