Wrap met bladgroen en kikkererwten

Ik kwam deze middag thuis en had enorm veel zin in fris groen. Dus dook ik de moestuin en serre in en bracht een mandje vol lekkers mee. Ik hou enorm van warmoes en boerenkool, die groenten staan overvloedig in de moestuin en ik eet ze zowel rauw als gekookt. Daarnaast bracht ik ook nog kervel, pluksla, raketsla, bieslook, basilicum en lente-ui mee. En 2 bloemetjes van de Oost-Indische kers om alles op te fleuren.

IMG_1692
Heerlijk, die kleuren.

Met dit al dit bladgroen maakte ik een wrap voor mijn lunch. Ik gebruikte hiervoor tarwetortillas, maar ik maak dit evengoed met rijstpapier, zeewier (nori), een groot blad sla of kool als wrap. Whatever tickles your fancy. 🙂

Ingrediënten

1 of 2 wraps (naargelang je honger) – ik gebruikte tarwetortillas
2 handen vol bladgroen (warmoes, boerenkool, kervel, sla, spinazie,…)
1 kopje kikkererwten (zelfgekookt, uit blik of bokaal)
1 TL saus naar keuze (tahin, sriracha, sambal, mayo,…)
1 TL Provençaalse kruiden
1 TL cajun kruiden
2 kleine tomaten
2 stengels lente-ui (dit en de bieslook kan je ook vervangen door sjalot of rode ui)
5 stengels bieslook
Een paar blaadjes basilicum of een ander kruid
1/2 EL olijfolie
Peper en zout
Geroosterde look (uit een molentje)

Bereiding

IMG_1698

Verhit in een pan de olijfolie. Spoel intussen de kikkererwten goed af. Laat ze uitdruipen. Eens de pan heet genoeg is doe je de kikkererwten er in. Ik zet de pan in het begin op middelhoog. Eens de kikkererwten beginnen te poffen zet ik het vuur lager. Strooi de cajunkruiden op de kikkererwten. Als de kikkererwten beginnen te poffen zet je een deksel op de pan. Zet dit deksel op een kier, zodat het verdampte vocht weg kan. Je wil de kikkererwten niet te vochtig hebben. Eens alles goudbruin ziet zijn de kikkererwten klaar. (Ik eet dit soms ook als snack, dan doe ik er nog grof zeezout op.)

IMG_1697

Leg de wrap op je bord. Besmeer hem in de lengte met je saus. (Ik hou van pikant eten dus koos ik vandaag voor sambal met wat mayonaise.) Strooi hierop de Provençaalse kruiden en de geroosterde look.

Hak de lente-ui en bieslook in stukjes (of knip met de schaar, gaat ook). Scheur de boerenkool en de warmoes in stukjes. Leg al dit lekkers samen met de pluksla, raketsla en kervel mooi verdeeld over de lengte van de wrap. Let er op dat je boven en onder wat ruimte laat om je wrap toe te vouwen.

Snijd je tomaten in schijfjes en leg ze er bovenop. Doe wat peper en zout op de tomaat. Verdeel hierover je basilicumblaadjes en de bloemblaadjes van de Oost-Indische kers.

IMG_1699

Zo, nu enkel nog de geroosterde kikkererwten toevoegen en je wrap is klaar om opgerold te worden.

IMG_1700

Eet smakelijk!

IMG_1701

 

One Reply to “Wrap met bladgroen en kikkererwten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s