Romige pasta

Op herfstige avonden kan ik echt genieten van een romige maaltijd. Ik had in de herfstvakantie een logee. Zij verdraagt geen koemelk, dus deze sojaroompasta was ideaal! Alleen mijn gewoonte van bijna overal bladgroen op te gooien, correspondeerde niet zo goed met haar lijf. Zij at de pasta dus zonder rauw bladgroen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt wel verslaafd ben aan groene blaadjes. Overal gooi ik warmoes, pluksla, boerenkool en raketsla tussen. Mijn lichaam snakt dan ook echt naar groen als ik het 1 dag niet gegeten heb. Mijn logee is geen boerenkool fan. Maar ook het andere groen bekwam haar niet zo goed in mijn gigantische hoeveelheden (we aten als lunch die dag al een grote kom sla). Let dus goed op of jouw lijf zo’n grote dosis groen verdraagt.

IMG_1753_2
Spaghetti met roomsaus, sla en edelgist

Ik verwerkte ook wat herfstige groenten zoals pompoen en pastinaak mee in de saus. Vooral pompoen geeft nog een extra romig effect.

Ingrediënten

1 ui, fijngehakt
1 teen look, gekneusd en in schijfjes gesneden
1 pastinaak, geschild en in blokjes
1 broccoli, in kleine roosjes en snijd het binnenste van de stam in blokjes
1/4 van een kleine pompoen, geschild en in blokjes
1 brik sojaroom
1 TL groentenbouillonpasta of -poeder (ik gebruik Morga)
Klein kopje water
1 EL provençaalse kruiden
Handje rauwe cashewnoten
Kappertjes naar smaak
Edelgist
Peper en zout
1 EL olijfolie
Groene kruiden of bladgroenten als garnering (pluksla, raketsla, kervel, peterselie, warmoes of spinazie)
Pasta (ik gebruikte spaghetti)

Bereiding

IMG_1729
Lekker, die kleurtjes in de wok.

Neem een wokpan en verhit de olijfolie. Roerbak de ui, pastinaak, pompoen en broccoli tot ze bijna gaar zijn. Voeg de look toe en laat mee bakken. Strooi de provençaalse kruiden over de groenten en roer goed om.

IMG_1731
Lichtjes overbelichte roomsaus. De kleuren knallen je tegemoet.

Giet de sojaroom erbij en breng op smaak met de bouillon. Leng aan met een kopje water. Strooi de cashewnoten over het gerecht en laat ze even mee pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en wat kappertjes.

Kook intussen de pasta gaar en vermeng onder de saus.

IMG_1736

Serveer met bladgroen en edelgist. Ik had nog groen over van de lunch (slaatje) en strooide dit boven mijn pasta.

IMG_1734
Sla overschot van de lunch, ideaal voor ’s avonds op de pasta. 

IMG_1737

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s