Rode linzensoep

Kennen jullie het Ethisch Vegetarisch Alternatief (Eva vzw)? Deze vzw ijvert al 18 jaar voor een plantaardige wereld. Zij riepen o.a. Donderdag Veggiedag in het leven. Op hun website vind je heel veel leuke recepten. Ze sturen ook een nieuwsbrief uit met leuke veggie evenementen en recepten. Een echte aanrader!

Jaren geleden ontdekte ik op hun website het recept voor perzische linzensoep. Sinds die ontdekking is deze soep een vaste waarde in huis. Als student in Leuven kwam ik graag in de Toeareg, een Noord-Afrikaans restaurant in de Parijsstraat. Zij hadden een heleboel betaalbare vegetarische gerechten op de kaart. Ik was gek van hun linzensoep, geserveerd met knapperig platbrood. Telkens ik deze soep eet denk ik weer terug aan die goede oude tijd. šŸ™‚

Ingrediƫnten

IMG_1806

1 ui
2 kleine wortelen
2 stengels selder
3 tenen look
250 g rode linzen (ook bekend als koraallinzen)
1 TL komijn
0,5 TL kurkuma
1 l groentebouillon
sap van een citroen
1 EL olijfolie

Versiering:
korianderblaadjes of peterselie of groen van de selder

Bereiding

IMG_1808

Snijd de ui en groenten in kleine stukken. Verwarm de olijfolie en laat de ui, selder en wortel even stoven. Voeg nu de komijn en look toe en laat nog even meebakken tot je de komijn ruikt.

IMG_1812

Voeg de linzen toe en giet er de bouillon bij. Laat het geheel een 20-30 min koken, tot de linzen gaar zijn. Mix de soep. Voeg de kurkuma en het citroensap toe. Smaak af met peper en zout. Versier met wat peterselie, koriander of fijngesneden selderblad.

Lekker met vers gebakken platbrood.

IMG_1824

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s