Hazelnoot en cacao ontbijt muffins

Deze muffins zijn geen echte muffins, maar eerder gebakken havermout in kleine porties. Ik reis veel met de trein en dan zijn deze muffins een handig en gezond ontbijt. Ik vind reizen met de trein heerlijk. Lekker ontspannen met een boek, een thermos koffie en gebakken havermout. Meer moet dat niet zijn. ­čÖé

Je maakt dit ontbijt de avond tevoren. De volgende ochtend moet je enkel nog genieten. Ik ontbijt ongeveer 3 dagen van deze hoeveelheid. Je kan ze echter ook als tussendoortje eten.

13603406_10208056921075492_5428528705006717886_o

Ingredi├źnten

2,5 kop havervlokken
1 kop plantaardige melk (ik gebruik hiervoor de hazelnoot-amandelmelk van Lima)
1 geplette rijpe banaan (kan je vervangen door 1 kop appelmoes)
2 EL ahornsiroop
2 EL gesmolten kokosolie
2 EL lijnzaad
2 EL rauwe cacao nibs
1 EL hazelnootpasta (ik gebruik die van Horizon)
2 EL gehakte hazelnoten
1 EL zonnebloempitten
0,5 TL vanille extract
1/4 TL zout
1/4 TL kaneelpoeder (ik gebruik voor dit recept kassiekaneel)

Heb je graag luchtige muffins? Voeg dan 1 EL bakpoeder toe (of 1 EL natriumbicarbonaat met wat citroensap).

Bereiding

Verwarm de oven op 180┬░C. Meng de droge ingredi├źnten in een kom. Meng de natte ingredi├źnten in een andere kom. Gooi ze samen en meng goed. Vul een muffinblad met muffinpapiertjes en vul ieder vormpje 2/3de met het beslag. Zet 25 minuten in de oven.

Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

img_7638

Ik maak met dit recept 8 grote muffins. Ze bewaren 2 dagen in de ijskast. Je kan ze ook invriezen. Voor mijn ontbijt eet ik 2 à 3 muffins, naargelang mijn honger.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s