Bananenbrood

Wat doet een mens op een druilerige namiddag als je keuken geurt naar overrijpe bananen? Jawel, bananenbrood bakken. Een klassieker om een overdosis rijpe bananen te verwerken. Tijdens de zomer vries ik mijn overschot aan bananen in om dan ‘nicecream’ te maken (= gemixte bevroren banaan met een smaakmaker). Tijdens de koudere maanden verdwijnt het in mijn havermoutpap, koekjes en bananenbrood.

Normaal gezien neem ik 3 bananen voor dit recept. Ik had echter nog een halve appel liggen, dus nam de geraspte appel de plaats van 1 banaan in.

img_2524

Ingrediënten

3 goed rijpe bananen, geplet
1 EL citroensap
2 EL vetstof, gesmolten (ik gebruikte kokosolie)
0,5 kopje suiker (ik gebruikte kokosbloesem)
1,5 kopje speltmeel (een andere graansoort kan ook)
0,5 kopje havervlokken
snufje zout
1 TL natriumbicarbonaat (je kan de citroen en natriumbicarbonaat ook vervangen door 1 TL bakpoeder)
gehakte zwarte chocolade, een handvol
gehakte hazelnoten, een handvol (kan je ook vervangen door zonnebloempitten, is goedkoper)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

img_2526
Meel, haver, natriumbicarbonaat, zout, suiker, hazelnoten en chocoladestukjes gemengd.

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Meng goed door met een vork.

img_2529
Geplette bananen, gesmolten kokosolie en citroensap gemengd.

Meng dan alle natte ingrediënten in een andere kom. Meng goed met een vork of garde en voeg dan de droge ingrediënten toe. Meng alles heel goed door.

img_2531
Droge en natte ingrediënten samen in de ingevette ovenschaal. Klaar voor de oven!

Vet een bakvorm in en stort het beslag er in. Bak 30-45 min (hangt wat van je oven af). Geniet nu van de heerlijke chocoladegeur die door je huis zweeft.

img_2532
Klaar na 45 min in de oven.

Lekker met een kopje thee of koffie!

IMG_2536

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s