Zwarte tapenade

Tapenade is een smeersel of dipsaus op basis van kappertjes. Het woord is afgeleid van het Provençaalse woord voor kappertjes: tapenas. Ik maak naargelang mijn goesting verschillende soorten tapenade. Vandaag gaan we voor eentje met zwarte olijven, tijm en mosterd. Ik serveer de tapenade als aperitiefhapje bij rauwe groenten en crackers. Of je smeert hem als beleg op een boterham met rauwe groenten. Yummie!

Ik gebruik een hakmolentje om alles te mixen. Je kan dit echter ook met een staafmixer of vijzel doen.

Ingrediënten

img_3543

  • 1 blik ontpitte (!) zwarte olijven, uitgelekt
  • 1 dikke teen look, geperst
  • 1 EL olijfolie
  • 1 TL mosterd
  • 2 EL kappertjes, uitgelekt
  • 1 TL gedroogde tijm
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

 

img_3545

Kap alle ingrediënten in de mixer. Mix tot alles een geheel is. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer!

img_3547
Serveer met crackers of wat rauwe groenten.

 

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag