Tapenade is een smeersel of dipsaus op basis van kappertjes. Het woord is afgeleid van het Provençaalse woord voor kappertjes: tapenas. Ik maak naargelang mijn goesting verschillende soorten tapenade. Vandaag gaan we voor eentje met zwarte olijven, tijm en mosterd. Ik serveer de tapenade als aperitiefhapje bij rauwe groenten en crackers. Of je smeert hem als beleg op een boterham met rauwe groenten. Yummie!
Ik gebruik een hakmolentje om alles te mixen. Je kan dit echter ook met een staafmixer of vijzel doen.
Ingrediënten
- 1 blik ontpitte (!) zwarte olijven, uitgelekt
- 1 dikke teen look, geperst
- 1 EL olijfolie
- 1 TL mosterd
- 2 EL kappertjes, uitgelekt
- 1 TL gedroogde tijm
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Kap alle ingrediënten in de mixer. Mix tot alles een geheel is. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer!