Komkommersoep

Met dit zomerse weer en een grote komkommeroogst is komkommersoep ideaal! Dit is een recept van mijn moeder, dat ik plantaardig maakte (zij voegt een eierdooier en dierlijke room toe). Als kind aten we deze soep vaak bij tropische temperaturen. Je eet de soep koud bij warm weer of warm bij fris weer.

Ingrediƫnten

  • 2 komkommers, in grove blokken gesneden
  • 2 ajuinen, grof gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 1 EL olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 brikje sojaroom
  • Naar keuze: dille, peterselie, bieslook,…

Bereiding

img_5095

Verwarm je soeppot en voeg de olijfolie toe. Stoof hierin de ui en de komkommer 10 minuten.

img_5097

Voeg de bouillon toe en laat koken tot alles gaar is (+/- 20 minuten).
Mix de soep fijn en voeg room, peper en zout en groene kruiden toe.

Als je ze koud wil eten: laat eerst afkoelen en serveer ijskoud uit de ijskast.

img_5100

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s