Gloeiwijn

Bij de Duitse aroma’s van de wintertijd hoort natuurlijk ook gloeiwijn of Glühwein. Je kan dit makkelijk zelf maken. De wijn moet lang genoeg trekken en dan heb je die heerlijke smaak van specerijen en warme rode wijn.

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 3 kruidnagels
  • 2 kaneelstokken (ik doe 1 kassie, 1 ceylonstok)
  • optioneel: 2 kardemompeulen of 1 vanillepeul
  • 1 bio appelsien, in schijven (mét schil)
  • 2-3 EL suiker

Bereiding

Je verwarmt de rode wijn in een kookpot op een middelhoog vuur. De wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol. Zodra de wijn warm wordt voeg je alle andere ingrediënten toe. Proef even of ie zoet genoeg is. Zet het vuur af en een deksel op de pot en laat alles 1 uur trekken.

Verwarm voor het serveren opnieuw (niet koken) en giet door een zeef in een glas of beker. Prosit!

Varianten

Als je graag eens varieert kan je ook witte wijn met appelsien, citroen, steranijs en kaneel maken. Een niet-alcoholische versie maak je met druivensap of troebel appelsap. Aan het fruitsap moet je geen suiker toevoegen.

3 Reacties op “Gloeiwijn”

  1. Hoi Katrien, weer een heel leuk recept voor de komende maanden! Heb je meer uitleg of kan je eens een blog wijden aan het verschil tussen kassie-kaneel en Ceylon?

    Like

Geef een reactie op Nierika78 Reactie annuleren

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag